fbpx

PLDM califică decizia CEC privind limitarea numărului de secții din diasporă drept o încălcare flagrantă și premeditată a dreptului  constituțional de a alege

În pofida faptului că peste o sută de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru a participa la scrutinul din 11 iulie, autoritatea electorală prin membrii controlați de triumviratul Plahotniuc-Dodon-Șor,  refuză ostentativ să creeze condiții pentru buna desfășurare a alegerilor în diaspora.
În disperare de cauză, Igor Dodon și complicii săi prin acțiuni ilegale vor să zădărnicească participarea diasporei la vot.

PLDM califică acestă decizie drept o încălcare flagrantă și premeditată a dreptului  constituțional de a alege,  fapt pentru care cei care se fac vinovați  vor trebui să suporte toate consecințele juridice.

Cerem imperativ Comisiei Electorale Centrale să-și anuleze decizia respectivă și să creeze toate condițiile necesare pentru ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să își poată exercita liber dreptul la vot, indiferent unde s-ar afla în ziua alegerilor.

Un scrutin electoral constituie forma de manifestare supremă a suveranității poporului și orice încercare de a deturna voința populară este ilegală și neconstituțională.
Facem apel către toți cetățenii noștri să participe activ în aceste alegeri și să iasă într-un număr cât mai mare la vot pentru că alegerile parlamentare sunt decisive, iar șansa ca Republica Moldova să se îndrepte în direcția corectă stă în mâinile fiecăruia dintre noi.

PLDM se solidarizează cu organizatorii protestului, Partidul Acțiune și Solidaritate și își îndeamnă membrii și susținătorii să participe la protestul din 07 iunie 2021, ora 12:00 în fața Comisiei Electorale Centrale.