fbpx

PLDM condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele agricultorilor

Comunicat PLDM

17.12.2020. Partidul Liberal Democrat din Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre forțele de ordine și agricultorii care protestează în centrul capitalei. Ceea ce s-a întâmplat ieri în fața parlamentului este o expresie a disperării protestatarilor și, în același timp, o consecință a dezinteresului autorităților față de revendicările legitime, înaintate de agricultori.

PLDM condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele grave din agricultură și refuzul acesteia de a comunica civilizat cu protestatarii. Într-un stat de drept, asemenea situații tensionate sunt tranșate la masa de dialog, și nu prin lupte de stradă.

De asemenea, condamnăm vehement orice etichetare nedemnă în adresa agricultorilor care hrănesc acest stat prin munca lor cinstită și, din păcate, neprețuită la justa ei valoare.

PLDM consideră că orice revendicare își păstrează legitimitatea atâta timp cât este promovată pe căi legitime, fără confruntări fizice și acte de violență.

PLDM își exprimă dezacordul total față de încercările unor partide de a acumula capital politic pe seama acestei revolte sincere și legitime a agricultorilor.

Biroul de presă al PLDM