fbpx

Devotamentul spune totul despre Omul, Politicianul, Poetul, Profesorul, Ostașul, Primarul și Președintele Tudor Deliu

(Discurs rostit de Alexandru Bujorean, vicepreședinte PLDM și primar de Leova, la evenimentul de lansare în campanie a candidatului Tudor Deliu)

Veșnicia s-a născut la sat, la fel cum viitorul Președinte al Republicii Moldova s-a născut la Malcoci.
Pentru mine și cred că și pentru fiecare din colegii mei, e o onoare să ne aflăm în localitatea de baștină a celui mai bun, celui mai cumpătat și, în același timp, celui mai pregătit din punct de vedere al experienței administrative candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Dl Tudor Deliu.

Îl cunosc pe Dl Deliu, la fel ca și miile de liberal-democrați din întreaga țară, drept unul din cei mai statornici și devotați membri, dar asta ar însemna să spun că nu îl cunosc deloc.

Pentru că în afară de faptul că este un coleg de încredere și un om care a salvat la timpul cuvenit familia politică din care face parte, Dl Deliu este cunoscut în întreaga republică, de alte câteva zeci de mii de aleși locali, funcționari de toate nivelele, primari, președinți de raioane, foști și actuali, dar și de miile de absolvenți care au avut ocazia să îl aibă drept profesor universitar și pe care i-a perfecționat în domeniul deloc ușor al administrației publice.

Însă dedicația și cunoștințele Domniei sale nu se opresc aici. Pentru că e una să fii dedicat profesiei, devotat echipei și cu totul altceva atunci când aceste calități își au originile în dragostea și devotamentul pe care Dl Deliu îl are față de poporul acestei țări.

Și anume acest sentiment, l-a făcut să fie printre cei care au luat în anii ‘90 arma în mână și a mers determinat la Nistru, ca să apere independența și suveranitatea Republicii Moldova, fiind avansat până la gradul de Șef al Statului Major.

Întorcându-se de la război, a lăsat arma într-o parte și a mers în fața locuitorilor din satul Răzeni, raionul Ialoveni, care l-au ales în funcția de primar al localității și care l-au împuternicit să aibă grijă de acea localitate în primii ani grei de Independență, atunci când neajunsul și sărăcia era o normă pretutindeni.

O să trec peste toate meritele și funcțiile pe care le-a avut Dl Tudor Deliu de la primărie până la mandatul de Deputat în Parlament și Președinte al PLDM, pentru a sublinia ce este cu adevărat important în tot acest parcurs al vieții Dumnealui.

Tudor Deliu este o întruchipare a unei calități care, probabil, a lipsit mult timp în instituția prezindențială și în toate procesele politice din țara noastră: și această calitate este DEVOTAMENTUL.

Devotat țării, devotat satului moldovenesc, devotat echipei și astăzi, prin lansarea în cursa electorală, rămâne a fi devotat poporului Republicii Moldova.

În toată activitatea sa publică, Dl Deliu a dat dovadă de verticalitate și nu a fost purtat de vânturile politice temporare sau de beneficiile unor momente oportune.

Anume devotamentul spune totul despre Omul, Politicianul, Poetul, Profesorul, Ostașul, Primarul și Președintele Tudor Deliu.

Și pentru aceste calități eu, colegii mei și oamenii conștienți ai acestei țări vor opta în alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Acum, Republica Moldova are un candidat care cu adevărat o iubește și acest candidat este Tudor Deliu!
Într-un ceas bun, Domnule Președinte!

Dumnezeu să Vă binecuvânteze în lupta pentru viitorul Republicii Moldova!