fbpx

Comunicat de presă al PLDM

20.08.2020. PLDM a luat act de faptul că PAS a respins invitația la un dialog în vederea creării unui bloc electoral, un dialog extrem de necesar și încurajat de partenerii noștri din Partidul Popular European.

Totodată, apreciem drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea noastră, propunere discutată pe larg în interiorul PLDM și adoptată de Biroul Permanent Central, cu participarea tuturor președinților de organizații teritoriale.

PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin.

PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale.

PLDM va acționa în continuare în conformitate cu deciziile forurilor sale de conducere.

 

Biroul de presă al PLDM