fbpx

Rezoluția Congresului IX Extraordinar al PLDM

Întruniți astăzi, 16 august 2020, într-un moment dificil pentru Republica Moldova,

când economia națională este în recesiune, veniturile publice scad, iar rata șomajului crește dramatic;

când, din cauza reacțiilor inadecvate și, în lipsa unor măsuri eficiente din partea guvernanților, pandemia de coronavirus face ravagii, iar țara este aruncată în izolare totală;

când clasa politică este fărâmițată și măcinată de rivalități ireconciliabile, iar interesele înguste de partid sunt puse mai presus de interesele generale ale societății;

noi, delegații la Congresul IX Extraordinar al PLDM, în numele tuturor colegilor și susținătorilor noștri:

Ne asumăm că obiectiv imediat relansarea partidului și dialogul constant cu cetățenii. Împreună cu ei, vom face agenda de care  are nevoie Republica Moldova.

Suntem hotărâți să relansăm procesul de integrare europeană. Avem capacitatea și experiența de a continua Proiectul de Țară pe care l-am început, dar care a fost întrerupt cu brutalitate de clanul oligarhic de tristă faimă și de complicii săi.

Suntem determinați să redăm cooperării cu România consistența necesară și firească, în spiritul aspirațiilor noastre la unitate națională, să relansăm parteneriatele de dezvoltare cu Uniunea Europeană și SUA, să cooperăm intens pe probleme comune cu Ucraina.

Declarăm toleranță zero imixtiunilor politice în justiție. Un stat cu o justiție subordonată politic este un stat capturat, iar într-un stat capturat Legea nu mai funcționează.

Condamnăm cu vehemență șantajul și coruperea politică. Considerăm că actualul  Parlament, care a fost ales în baza unui sistem corupt, care adoptă decizii conjuncturale și unde coruperea deputaților a devenit o practică obișnuită, nu mai reprezintă voința alegătorilor. De aceea alegerile parlamentare anticipate se impun de la sine.

Partidul Liberal Democrat din Moldova va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și la cele parlamentare în calitate de concurent electoral.

PLDM la guvernare înseamnă ieșirea Republicii Moldova din izolare și sărăcie.

Înainte, PLDM!

Împreună facem viața mai bună!