fbpx

PLDM va avea candidat pentru alegerile prezidențiale din toamnă

Astăzi a avut loc ședința Consiliul Politic Național (CPN) al PLDM. În condițiile pandemice, pentru prima dată în istoria partidului, aceasta s-a desfășurat online. Membrii CPN au discutat despre situația social-politică din Republica Moldova și au aprobat o serie de hotărâri ce vizează construcția de partid și obiectivele imediate ale PLDM. Astfel, ca sarcini prioritare s-a decis să fie consolidate structurile teritoriale, să fie convocate conferințele organizațiilor teritoriale, iar în toate activitățile accentul să fie pus pe disciplina de partid.

De asemenea, membrii CPN au decis să convoace Congresul IX Extraordinar al PLDM pe data de 16 august 2020. În cadrul Congresului PLDM urmează să fie lansat candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale și să fie operate unele completări și actualizări la Statutul și Programul politic al PLDM.

La final, membrii CPN au adoptat o Rezoluție care se publică integral mai jos:

 

Rezoluția

Consiliului Politic Național

al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Noi, membrii Consiliului Politic Național al PLDM, întruniți astăzi, 20 iunie 2020, în regim online, am analizat situația social-politică din Republica Moldova și am definit poziția și rolul partidului în procesele actuale.

Noi ne exprimăm îngrijorarea profundă față de criza generală în care se adâncește Republica Moldova. Această criză a fost provocată și este alimentată de o clasă politică străină de nevoile reale ale oamenilor și de adevăratele probleme ale republicii.

Noi considerăm că Parlamentul, în actuala configurație, nu mai reprezintă voința și opțiunile alegătorilor. Tot mai mulți cetățeni de acasă și din Diaspora cer alegeri parlamentare anticipate. Noi sprijinim această revendicare legitimă.

Noi vom acționa solidar pentru ca PLDM să revină în Forul Legislativ Suprem și să redevină formațiunea politică de referință în Republica Moldova. Numai astfel vom ieși din criză și parcursul european va fi relansat. În acest scop, ne punem ca sarcină prioritară pentru perioada următoare consolidarea și extinderea structurilor partidului, perfecționarea normelor statutare și actualizarea programului politic al partidului.

Noi considerăm că alegerile prezidențiale din toamna acestui an pot redeschide pentru Republica Moldova perspectiva clară de dezvoltare ca stat democratic de vocație europeană. Actualul Președintele Igor Dodon a demonstrat că nu este capabil să-și exercite atribuțiile de șef de stat în interes național și în conformitate cu Constituția.

Noi credem că Republica Moldova are nevoie de un altfel de Președinte, de un șef de stat cu viziuni europene, care să  garanteze respectarea Constituției, să apere independența și integritatea teritorială a republicii, să respecte separația puterilor în stat și să-i reprezinte pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile lor politice sau de originile lor etnice.

Noi, liberal-democrații, putem oferi cetățenilor șansa de a alege un asemenea Președinte și declarăm că vom participa în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

 

Biroul de presă al PLDM