fbpx

Orice deces de coronavirus este pe conștiința voastră

Partidul Liberal Democrat din Moldova își exprimă îngrijorarea față de modul în care autoritățile centrale îi tratează pe medici. În condițiile pandemiei, când orice cadru medical este ostaș pe linia întâi în apărarea sănătății oamenilor, guvernul Chicu acordă o îndemnizație în mărime de două salarii medii lunare doar pentru 29 de persoane din totalul celor 390 medici și lucrători medicali, infectați, până în acest moment, cu coronavirus.

Considerăm că această abordare este total greșită și discriminatorie față de toți medicii care își pun viața în pericol și, mai ales, față de cei care au fost deja depistați pozitiv. În condițiile stării de urgență, niciun criteriu de selecție a contingentului medical, fie el real sau inventat, nu rezistă în fața acestei decizii abuzive.

Cerem autorităților statului să-i trateze egal pe medici și să extindă sprijinul financiar respectiv pentru toate cadrele medicale infectate, precum și pentru toți medicii care pot să ajungă în această stare. Există suficiente resurse bugetare care pot fi redirecționate acum spre domeniul sănătății.

Facem apel către Președintele Dodon și Guvernul Chicu: opriți hemoragiile financiare în scopuri electorale și de propagandă! Lăsați la o parte afacerile personale, licitațiile frauduloase, achizițiile dubioase, reparațiile monumentelor sovietice. Lăsați Biserica în plata Domnului și ocupați-vă de sănătatea oamenilor. Orice deces de coronavirus va fi pe conștiința voastră. Distanțarea socială se va termina, mai devreme sau mai târziu, iar, odată cu ea, se va termina și cariera voastră politică.