fbpx

Revolta din 7 aprilie 2009 – un avertisment pentru actualul regim-marionetă

Acum 11 ani, Republica Moldova se scutura de un regim comunist totalitar.

La 7 aprilie 2009, zeci de mii de tineri s-au ridicat pentru a contesta fraudarea alegerilor, pentru a-și cere țara înapoi. Dar, elemente infiltrate de regim au deturnat protestul lor pașnic și a dat undă verde aparatului represiv al statului la arestări și tortură. Sute de tineri au trecut prin “coridorul morții” în comisariatele de poliție, fiind judecați în stil NKVD-ist, torturați, maltratați și umiliți.

Protestele din 7 aprilie 2009 au marcat un moment de cotitură în istoria Republicii Moldova. Revolta tinerilor nu a fost în zadar. Regimul comunist s-a prăbușit. Condițiile pentru o democrație autentică au fost create. Presa a redevenit liberă. Mai multe domenii ale economiei au fost demonopolizate. Circulația liberă a cetățenilor moldoveni în spațiul european a devenit realitate. Calea spre integrarea europeană a fost deschisă.

La 7 Aprilie 2009, tinerii au acordat Republicii Moldova încă o șansă de a merge pe calea cea dreaptă.

Revolta tinerilor din 7 aprilie 2009 este și un avertisment pentru actualul regim-marionetă: nu treceți de linia roșie, pentru că veți fi taxați pe măsură!

Partidul Liberal Democrat din Moldova aduce omagiul său tuturor tinerilor care s-au ridicat în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, independenței, cuceririlor naționale și valorilor democratice.

Biroul de presă al PLDM