fbpx

Candidatul PLDM pentru circumscripția Hâncești s-a retras din cursa electorală

PLDM a decis azi, împreună cu candidatul său Anatolie Postolachi, să se retragă din cursa electorală pentru circumscripția Hâncești. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului și făcută publică de președintele PLDM, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi într-o conferință de presă, găzduită de Agenția de presă IPN.

În declarație se spune:

“Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenței unui parlament care nu mai reprezintă voința alegătorilor. Acest scrutin este o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

De cealaltă parte, candidații care reprezintă arcul guvernamental, folosesc, în spiritul celor mai vechi și condamnabile tradiții, resursele administrative și pomenile electorale, pentru a se poziționa cât mai avantajos în preferințele alegătorilor.

În aceste condiții, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vede rostul de a continua cursa electorală pentru circumscripția Hâncești și anunță că Anatolie Postolachi se retrage din această cursă. Este o decizie asumată pe deplin atât de candidat, cât și de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat în calitatea respectivă.

Anatolie Postolachi întrunește toate condițiile pentru a fi un bun deputat. Are o experiență relevantă în administrația locală și în cea centrală. Este un om de caracter, onest și integru, dar aceste calități nu întotdeauna fac diferența într-o competiție marcată de fraude și orgolii nemăsurate.

PLDM a pus mereu interesul național mai presus de toate. Noi am sprijinit în repetate rânduri alți actori politici atunci când era evident că trebuie să facem un pas în urmă pentru ca Republica Moldova să facă un pas înainte spre integrarea în Uniunea Europeană.

Acum e rândul reprezentanților dreptei politice să dea dovadă de maturitate și să nu disperseze votul alegătorilor fideli vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îndeamnă alegătorii din circumscripția 38 Hâncești să meargă, pe 15 martie, la vot și să-l aleagă pe candidatul pro-european cu șanse reale de a câștiga acest scrutin”.

 

Biroul de presă al PLDM