fbpx

Mesajul de felicitare al lui Antonio López-Istúriz, secretarul General al PPE, cu prilejul aniversării a 12 ani de la fondarea PLDM

Stimate președinte Tudor Deliu,

Stimați membri ai PLDM,

Dragi prieteni,

În numele PPE, aș dori să vă transmit cele mai calde felicitări cu prilejul celei de a 12-a aniversări de la fondarea PLDM. Aveți 12 ani de victorii și provocări, oportunități și obstacole, speranțe și dezamăgiri.

Unii ar putea crede că 12 ani este o vârstă încă fragedă pentru un partid politic, dar nu sunt de acord. Într-o țară în care trebuie să lupți în fiecare zi pentru a supraviețui sub asuprirea socialiștilor și să te confrunți mai mult de un deceniu cu hărțiure constantă, 12 ani înseamnă mult. Dar, în pofida tuturor greutăților, ați ajuns astăzi aici și aș dori să vă felicit pe fiecare dintre voi pentru rezistența voastră în lupta cu oligarhii socialiști, pentru angajamentul vostru pentru o Moldovă pro-europeană, cu valori puternice ale PPE și UE și pentru hotărârea voastră de a pune interesele fiecărui moldovean în primul rând.

În PPE, urmărim evoluțiile politice din Moldova de mai bine de un deceniu. În timp ce centru-dreapta s-a confruntat cu multe momente dificile, am fost fericiți să vedem unitatea dintre partenerii noștri. Trebuie să recunoaștem că datorită PLDM forțele pro-europene de centru-dreapta au putut obține multe succese politice acasă.

Sunt convins că centru-dreapta pro-europeană rămâne singurul adversar vocal al autocrației, corupției și haosului pe care democrații și socialiștii le-au adus în Moldova, iar PPE este mândru că are astfel de parteneri în Moldova. Partide precum PLDM mențin speranța democrației pentru moldoveni și rămân o alternativă viabilă, care pot asigura o viață mai bună pentru oamenii din Moldova.

Dragi prieteni,

Politica nu înseamnă doar să câștigi alegerile, ci și să te poți reinventa, să te adaptezi, să pui interesul oamenilor deasupra politicii de partid. De-a lungul anilor ați dovedit înțelepciune politică și capacitate de a porni de la început. La aniversarea voastră vreau să vă spun că PPE a fost impresionat de rezultatele voastre la alegerile locale din trecut. Ați dovedit că PLDM este mai mult decât viu și activ și asta datorită muncii voastre grele.

Astăzi, însă, este o zi de sărbătorire a succeselor voastre și un prilej de a conștientiza cât de departe ați ajuns. Sunt sigur că nu a fost o călătorie ușoară, dar am încredere că acum sunteți mai puternici și mai înțelepți să conduceți calea Moldovei. Între timp, PPE va continua să fie alături de partenerii săi în lupta lor de a aduce Moldova mai aproape de UE și pentru a demonta cartelul oligarchic al socialiștilor, care menține Moldova într-o stare critică.

Credem că sunteți viitorul țării și puteți aduce ordine și prosperare, astfel încât instituțiile statului să lucreze în interesul tuturor moldovenilor, nu doar al unora.

La mulți ani, dragi prieteni!