fbpx

Primarul liberal-democrat Vadim Lelic implementează la Telenești proiecte de milioane

Vadim Lelic, primarul liberal-democrat al orașului Telenești, a obținut recent cel de al patrulea mandat. Până în prezent, a reușit să implementeze proiecte de peste 100 de milioane de lei pentru oamenii din localitate.

Cu susținerea partenerilor de dezvoltare a extins rețeaua de canalizare cu aproximativ 30 de km și a construit o stație de epurare în orașul Telenești. De asemnea, a renovat grădinițele din localitate, a reabilitat drumurile neasfaltate în proporție de circa 100%, a construit drumuri în variantă albă, a instalat un sistem de iluminat stradal, a amenajat toate parcurile din localitate, a reușit să construiască un poligon de deșeuri și a extins serviciul de salubrizare în câteva localități vecine, serviciul fiind creat de la zero.

Acum, primăria se ocupă de reparația gimnaziului și implementează un proiect în parteneriat cu Fondul de Investiții Sociale, finanțat de GIZ, care presupune pavarea a 14 mii de metri de trotuar.

De asemenea, pe durata mandatelor primarului PLDM, în Telenești au fost atrase investiții străine și deschise noi locuri de muncă. Acum un an, o companie turcă a investit circa un milion de dolari în deschiderea unei fabrici de textile, creând astfel și 200 locuri de muncă.

APL din Telenești a dezvoltat relații economice și culturale cu autoritățile și diverse organizații din Israel, Franța, Polonia, România.