fbpx

PLDM a marcat Ziua Marii Uniri

Ziua Marii Uniri a fost marcată de Partidul Liberal Democrat din Moldova printr-o acțiune comună cu Partidul Liberal din Moldova și alte formațiuni politice și organizații unioniste. Acțiunea a avut loc pe 1 decembrie a.c. și a inclus depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău și mesaje de felicitare din partea liderilor PL, Dorin Chirtoacă și a Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, deputatului Lilian Carp ș.a.

Prezent la eveniment, președintele PLDM, Tudor Deliu, a afirmat că pentru liberal-democrați Unirea nu este un slogan politic, ci un îndemn la acțiuni, care să ne apropie de realizarea acestui deziderat. El a subliniat că acest obiectiv a fost urmărit cu consecvență încă de la fondarea partidului.

”Noi credem în puterea de renaștere a poporului nostru! Noi credem că reîntregirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Pentru că asta este necesitatea organică a tuturor românilor de a conviețui împreună, în același spațiu geografic moștenit din generații în generații, sub aceleași legi și în aceeași comuniune spirituală. Nimeni nu ne poate lipsi de acest drept. Așa cum s-au unit cele două Germanii, așa ne vom uni si noi!”, a spus Tudor Deliu.

În context, liderul PLDM a subliniat necesitatea unei agende comune a tuturor formațiunilor politice care împărtășesc idealul național și valorile europene. Astfel, va fi realizabilă recâștigarea pozițiilor pierdute și relansarea procesului de integrare în Uniunea Europeană.

La rândul său, liderul PL, Dorin Chirtoacă a spus: ”Prin ceea ce se întâmplă astăzi, cred că vom avea punctul de renaștere a mișcării unioniste din Moldova. A venit vremea să avem o mișcare unionistă care să ducă până la capăt lupta pentru reîntregirea neamului”.

Biroul de presă al PLDM