fbpx

PLDM are tot sprijinul din partea celei mai importante forțe politice din UE

21.11.2019. Delegația Partidului Liberal Democrat din Moldova, reprezentată de președintele Tudor Deliu, vicepreședinții Alexandru Bujorean și Iulian David și președintele OT PLDM Florești, Dumitru Colța, a participat la cel mai important eveniment politic din Europa – Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Zagreb. La eveniment au fost prezenți șefi de state și de guverne din Germania, Franța, Polonia, Austria, Portugalia, Irlanda, România ș.a.

În cadrul evenimentului, președintele PLDM, Tudor Deliu, a purtat discuții cu fostul președinte al PPE, Joseph Daul, cu nou-alesul vicepreședinte al PPE, Siegfried Mureșan, cu fostul președinte al Georgiei, Mikhail Saakasvili, precum și cu liderul Alianței Democratice Ucrainene pentru Reforme, Vitali Klichiko.

De asemenea, liberal-democrații au avut întâlniri bilaterale cu delegați din alte țări, în cadrul cărora au prezentat situația politică din Republica Moldova și s-au asigurat de sprijinul colegilor europeni în relansarea proiectului de țară – integrarea europeană.

”Colegii noștri din PPE înțeleg foarte bine că, prin încercarea oligarhilor și a trădătorilor de a distruge PLDM-ul, s-a dorit deturnarea parcursului european al Republicii Moldova. Însă, după ultimul scrutin local, PLDM a revenit pe arena politică și acum are tot sprijinul din partea celei mai importante forte politice din UE”, a spus Tudor Deliu.

Amintim, în context, că pe data de 5 septembrie 2019, președintele PPE, Joseph Daul, a fost în vizită la sediul central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, unde s-a declarat convins că PLDM va redeveni o voce puternică atât în Republica Moldova, cât și în cadrul familiei politice a popularilor europeni. Menționăm, de asemenea, că PLDM a aderat la Partidul Popular European încă în 2011, după care a urmat o colaborare fructuoasă cu PPE, concretizată ulterior prin semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

 

Biroul de presă al PLDM