fbpx

PLDM s-a lansat în competiția pentru alegerile locale și în cele parlamentare noi

Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat, astăzi, un eveniment de lansare a candidaților săi în campania electorală pentru Alegerile Locale Generale din 20 octombrie 2019.

În deschiderea evenimentului, președintele PLDM, Tudor Deliu, a salutat participanții și le-a mulțumit tuturor celor care și-au onorat cu demnitate și curaj atribuțiile de aleși locali și au rămas pe poziții, în pofida șantajului și presiunilor la care partidul a fost supus în ultimii patru ani.

De asemenea, Tudor Deliu a îndemnat viitorii aleși locali să administreze comunitățile locale cu toată priceperea, în mod transparent, cu impațialitate, cu simplitate și cu grijă față de cei nevoiași.

”Noi mergem în fața alegătorilor și cu exemple concrete de primari și consilieri PLDM care au avut până acum o prestație excelentă în exercitarea mandatului lor. În acest sens, avem multe exemple de primării conduse de liberal-democrați, unde lucrurile se mișcă înainte, în pofida tuturor crizelor. Acolo unde există preocuparea de a implementa proiecte de dezvoltare locală, de a accesa fonduri, schimbările în bine sunt vizibile”, a spus președintele PLDM.

Secretarul general al PLDM, Alexandru Fetescu, a prezentat oferta electorală națională, menționând că pentru perioada 2019-2023, aleșii locali ai PLDM își propun ca, împreună cu membrii comunităților locale, să facă viața oamenilor mai bună. Ceea ce înseamnă sate și orașe curate, cu apeducte și canalizare, cu servicii bune de educație preșcolară și școlară, cu drumuri noi și cu noi oportunități pentru antreprenori și producătorii agricoli.

”PLDM este garantul unei autonomii locale reale. Noi am demonstrat că putem face faţă oricăror crize, oricăror probleme. Pentru următorii patru ani, aleșii noștri locali vor gospodări comunități transparent, împreună cu toți locuitorii, vor extinde serviciile publice de apă/canalizare, salubrizare/amenajare și de transport în localitățile care încă nu beneficiază de ele, vor deveni principalii actori în dezvoltarea proiectelor și atragerea finanțări locale, atât pe domeniile de infrastructură și servicii sociale, cât și pentru antreprenori. De asemenea, accesul la educație, la serviciile medicale și la produsele farmaceutice pentru locuitorii rurali vor fi primele sarcini pe lista de priorități ale aleșilor locali ai PLDM. Și nu în ultimul rând, vom asigura siguranța individuală și ordinea publică în zonele rurale și urbane”, a spus Alexandru Fetescu.

Anastasia Cojocari, președinta organizației de tineret a PLDM a vorbit despre rolul tinerilor în deezvoltarea țării, în parcursul ei European. ”Noi am descătușat energiile creatoare ale oamenilor și le-am redat speranța într-un viitor mai bun! Am reușit, pentru că am fost uniți și am acționat solidar! Am reușit, pentru că am pus mereu în prim plan interesele țării și nevoile oamenilor! Am reușit, pentru că avem spirit de învingători! Și eu sper ca acest spirit ne va călăuzi spre victorie și în scrutinul local din 20 octombrie”, a spus Anastasia Cojocari.

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul Alexandru Bujorean și Iulian David, vicepreședinți ai PLDM, Galina Tonu, vicepreședintă a Organizației de Femei a PLDM și candidată pentru primăria Bardar, Ialoveni, Igor Moldovan, candidat pentru primăria or. Soroca, Cristina Savca, candidat pentru primăria Cârnățenii Noi, Căușeni, Ruslan Bontea, candidat pentru primăria Drăgănești, Sângerei, Marcel Snegur, candidat pentru primăria Parcova, Edineț, Iurie Bojoncă și Alexei Frunze, candidați PLDM pentru alegerile parlamentare noi.

La eveniment au participat candidații PLDM la funcția de primar și consilieri locali din toate raioanele țării.

Biroul de presă al PLDM