fbpx

Gheorghe Răileanu este noul președinte al Organizației Teritoriale Cimișlia a PLDM

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a fost ales președinte al Organizației Teritoriale Cimișlia a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Decizia a fost luată la ședința lărgită a Consiliului Politic Teritorial, pe 5 septembrie a.c.

Gheorghe Răileanu este primar al orașului Cimișlia din 2007, actualmente deținând al treilea mandat. Are 67 de ani și este originar din orașul Cimislia. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău, Facultatea de Economie a Universității din or. Balașiha, reg. Moscova, și are un master în administrație publică la Academia de Administrare Publică din Chișinău. A deținut mai multe funcții importante în instituțiile medicale, printre care cea de medic șef de stat în sanitație și epidemiologie. Are experiență în afaceri, este vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și delegat la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei de la Strasburg. A fost distins cu diplome pentru implicarea sa activă în procesele democratice, una din partea Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, iar alta – o medalie jubiliară, cu ocazia Centenarului Unirii, acordată de Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”. A participat la războiul de pe Nistru, ca voluntar pe linia întâi.

Gheorghe Răileanu consideră că rolul unui primar este de a fi conducătorul unei comunități, un model pentru cetățeni, o persoană care să poată mobiliza și încuraja oamenii, să fie un om de omenie și un gospodar demn de urmat.