fbpx

Viitorii aleși locali ai PLDM își fortifică competențele în domeniul administraţiei publice

Partidul Liberal Democrat din Moldova, în parteneriat cu Fundația ”Konrad Adenauer” și Centrul de Excelență în Management Public, a organizat, pe 4 august 2019, la Sângerei, un atelier de lucru dedicat viitorilor aleși locali ai PLDM din raza raioanelor Sângerei, Fălești și Orhei.

Atelierul a inclus sesiuni de formare a candidaților PLDM privind cadrul legal de organizare şi funcţionare a administraţiei publice locale, recomandări practice despre identificarea problemelor prioritare din comunităţi, tehnici de elaborare a mesajului electoral, strategii de mobilizare la vot a alegătorilor, planul de acțiuni a candidatului ș.a.

Prezent la deschiderea evenimentului, președintele PLDM, Tudor Deliu, a venit cu un mesaj de încurajare a candidaților la viitoarele alegeri locale.

” Partidul Liberal Democrat din Moldova are determinarea și resursele necesare pentru a continua procesul de modernizare a Republicii Moldova, printr-o bună gospodărire a comunităților locale. Nu avem ce aștepta!

Ceea ce putem face noi, nu pot face alții! Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 vor fi un nou examen pentru noi. Haideți să susținem acest examen împreună, să revenim în fruntea primăriilor și a consiliilor și să gospodărim comunitățile locale împreună cu toți membrii acestor comunități și în beneficiul lor”, a spus Tudor Deliu.

Evenimentul a fost unul interactiv, servind drept platformă de discuții pe cele mai stringente probleme cu care se confruntă primarii și consilierii în procesul decisional, dar și pe procedurile juridice de participare a candidatului în campania electorală.

Atelierul de lucru face parte dintr-o serie de evenimente de îmbunătățire a performanței echipei PLDM la nivel local, organizate cu suportul Fundației ”Konrad Adenauer” și al Centrului de Excelență în management Public. Până la sfârșitul lunii august urmează să fie instruiți candidații PLDM din raioanele din Centrul și Sudul țării.

Biroul de presă al PLDM