fbpx

Comunicat de presă

Astăzi, 30 iunie, a avut loc ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova. În cadrul ședinței s-au operat modificări în organele de conducere ale PLDM, s-au votat vicepreședinții și s-a decis modalitatea de participare a formațiunii politice în cadrul alegerilor locale generale.

După discuții și dezbateri, CPN a luat decizia ca PLDM să participe în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale, care vor avea loc la 20 octombrie 2019.

Președintele PLDM, Tudor Deliu a spus că membrii PLDM trebuie să fie pregătiți pentru campania locală, să nu existe nicio ezitare și să creadă în puterea voinței.

”Prin decizii corecte și echilibrate, avem șansa revenirii în forță pe scena politică. PLDM are obligația să se implice plenar în alegerile locale din 2019. Participarea noastră la acest scrutin ne va reconfirma statutul de partid activ, responsabil și luptător. Este o oportunitate de a relua dialogul direct cu membrii noștri, de a-i pune în valoare, de a-i încuraja să participe la alegerile locale, oferindu-le toată susținerea. Elementul vital al unui partid sunt oamenii. A venit timpul să îi scoatem în față pe cei mai buni, să ne avântăm cu ei în luptă și împreună să ne bucurăm de rezultate! Nu este ușor, dar nu avem altă soluție decât să fim victorioși. Probabil toată energia conservată în acești ani, ne va propulsa mai cu avânt și încredere în forțele proprii” a spus liderul PLDM.

Totodată, cu majoritatea de voturi, în calitate de vicepreședinți ai PLDM au fost votați Alexandru Bujoreanu și Iulian David. Noii vicepreședinți au mulțumit pentru încredere și au spus că vor depune tot efortul pentru ca PLDM să revină în forță pe arena politică.

În același timp, au fost excluși 12 membri din Consiliului Politic Național și cooptați alții 11. Totodată, s-au exclus 4 membri din Biroul Permanent Central al PLDM și s-au cooptat 2 membrii noi.

La finalul ședinței, membrii liberal-democrați au votat o Declarație prin care îndeamnă cetățenii să se alăture echipei reînnoite a PLDM și să se implice, pentru binele comunităților din care provin. ”Alegerile locale trebuie să aducă în APL un management calitativ implementat de oameni profesioniști”, se menționează în Declarație.