fbpx

PRIN ORGANIZAȚIILE TERITORIALE, PLDM ESTE PUTERNIC

ORGANIZAȚIA TERITORIALĂ IALOVENI A PLDM: Raionul, unde Europa învinge mereu

Organizația Teritorială Ialoveni este alcătuită din 17 structuri primare, în care 230 de persoane și-au confirmat calitatea de membru al PLDM. În pofida tuturor amenințărilor și propunerilor generoase, în echipă au rămas oameni devotați partidului. În decembrie 2017, organizația teritorială a fost reconstituită, a fost ales președintele organizației, un vicepreședinte și secretarul.

Echipa PLDM a inițiat și dezvoltat proiecte în localitățile raionului. Datorită implicării membrilor noștri, au fost reconstruite și renovate grădinițe, case de cultură și școli. Din păcate, acum altcineva culege roadele muncii noastre. Majoritatea primarilor aleși pe listele PLDM au semnat Declarația simbolică de unire cu Patria mamă. De asemenea, aleșii locali și primarii au promovat înfrățirile cu partenerii din România: 21 de localități din 25 sunt înfrățite cu localități din județul Ilfov, Dâmbovița. Aceste înfrățiri nu s-au limitat doar la schimburi de experiență și festivaluri folclorice, însă am reușit, prin intermediul lor, să implementăm proiecte de dezvoltare durabilă pentru localitățile raionului Ialoveni. Activitatea echipei este ghidată de valorile conservatoare europene și anume: familia, creștinismul, tradițiile, democrația, libertatea, afilierea la o Europă unită și puternică. Noi credem în PLDM, vom lupta până în pânzele albe pentru a obține victorie. În cadrul Consiliului Politic Teritorial, liberal-democrații au declarat în unison că partidul trebuie să participe la următorul scrutin în calitate de concurent. În ciuda tuturor intimidărilor, la echipa PLDM continuă să adere persoane, drept exemplu: a fost reconstituită organizația locală din satul Suruceni, prin cooptarea a șapte noi membri de partid. Andrei Berezovschi, președintele OP Suruceni, este ferm convins că, împreună cu echipa PLDM, vom reuși să mergem înainte, de asemenea a încurajat colegii din echipă să candideze, să nu mai stea în anonimat, să acționeze și să fie mândri că fac parte din echipa PLDM. Veceaslav Poltavcenco, președintele OT Ialoveni a PLDM: ”Îmi pare bine că în echipă au rămas oameni cu verticalitate, care au curajul de a merge mai departe și de a lupta pentru interesele și binele țării. Sunt convins că vom reuși. Sper ca tineretul să adere la echipa noastră, împărtășind aceleași valori proeuropene pe care le promovăm de la fondarea partidului. Apreciez nespus de mult activismul organizației primare din satul Malcoci, condusă de Leonid Chiril; cea din satul Bardar, președinte Galina Tonu; Nimoreni, președinte Andrei Coval, desigur și aportul celorlalte organizații din localitățile raionului”

AȘTEPTĂRILE MEMBRILOR PLDM DE LA CONDUCEREA PARTIDULUI ȘI A CETĂȚENILOR DIN IALOVENI DE LA CONDUCEREA ȚĂRI

Membrii PLDM salută revigorarea partidului și sunt încrezători că conducerea va depune eforturi maxime în continuare pentru a menține această stare de crescendo și a îmbunătăți constant evoluția acestei structuri. Chiar dacă forța unei formațiuni politice rezidă în structurile ei teritoriale, nota cea mai importantă vine de la conducere, care este obligată și responsabilă să elaboreze strategii, să stimuleze toți membrii prin programe vizibile, concrete și eficiente. Politicile elaborate de către conducere se răspândesc și influențează întreg corpul partidului. Vitalizarea membrilor se face printr-o impulsionare constantă, cu maximă diligență, spirit înalt de răspundere și muncă asiduă. Conducerea trebuie să aibă capacitatea unei percepții perfecte a tot ceea ce ține de doleanțele membrilor și să acționeze în conformitate cu voința lor. Dacă ne referim la așteptările cetățenilor din raionul Ialoveni, atunci cu siguranță lista este mare. În primul rând, ei s-au manifestat mereu ca niște pionieri, au absorbit fără nicio reticență tot ce înseamnă politică proeuropeană. Și sunt, în continuare, apărători și susținători ai reformelor ce duc spre apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. De aici, reies și cerințele lor față de conducerea țării. În primul rând, să nu fie această dezbinare între cetățeni pe care, din păcate, o provoacă actualul președinte al țării. Unitatea este elementul primordial în realizarea scopului comun – integrarea în marea familie europeană. Nu există altă cale de dezvoltare durabilă pentru Republica Moldova. Oricare altă tentativă de integrare în structurile satelit ale fostei URSS a eșuat, a arătat limitele și nu a făcut decât să scindeze societatea, neavând niciun rezultat benefic concret. Un alt deziderat este o politică eficientă ce ar reduce fenomenul migrației. Probabil aceasta este o dorință general valabilă pentru toți cetățenii acestui stat.