fbpx

Cea mai consistentă Organizație Teritorială a PLDM: Căușeni

Organizația Teritorială Căușeni a PLDM are în prezent 453 de membri și înglobează 45 de organizații politice primare, fiind cea mai mare structură teritorială de partid la nivel național. Aceasta este condusă de Anatolie Donțu, în calitate de președinte, iar secretar al organizației este Andrei Toderașcu.

În urma alegerilor locale generale din iunie 2015, în raionul Căușeni au fost aleși 27 de primari, dintre care 14 erau reprezentanți ai PLDM. Din numărul total de 387 de aleși locali, raportat la raionul Căușeni, 130, adică aproape 1/3 sunt reprezentanții PLDM. Asupra acestora a urmat o campanie amplă de șantaj și presiuni fără precedent din partea regimului. Drept urmare, 4 primari au cedat, fiind obligați să adere la Partidul Democrat, însă 10 primari și 93 de consilieri locali PLDM au rezistat, dând dovadă de curaj și verticalitate demnă de apreciat. La data de 20 aprilie 2019, a avut loc ședința Consiliului Politic Teritorial Căușeni al PLDM, având pe ordinea de zi chestiuni privind componența nominală a CPT, analiza situației interne de partid în OT, sarcinile pentru consolidarea OT și obiectivele de bază pentru campania preelectorală a alegerilor locale generale din anul 2019. Consiliul a apreciat cu calificativul satisfăcătorpozitiv activitatea Biroului Politic Teritorial al OT Căușeni în menținerea și consolidarea structurii teritoriale, a componenței numerice de partid, evidențiind activismul și stoicismul aleșilor locali pe listele PLDM. În aceeași ordine de idei, consiliul a concluzionat asupra complexității sporite vizavi de alegerile locale generale din anul 2019 și asupra obligației partidului de a participa rezultativ în aceste alegeri, realizând activități electorale eficiente.

Prin implicarea responsabilă și calitativă a primarilor PLDM din raionul Căușeni, mulți dintre ei deținând mandate consecutive, au fost realizate ample proiecte de infrastructură, care au îmbunătățit confortul și au facilitat accesul populației la utilități și servicii de strictă necesitate, apropiinduse de normele europene din mediul rural, menite să îmbunătățească viața oamenilor din localitățile pe care au onoarea să le administreze. Membrii OT Căușeni au ferma convingere că PLDM trebuie să se înalțe deasupra altor formațiuni politice, pentru că are o istorie consistentă de reușite la nivel național și european, iar inițierea procesului de integrare europeană a fost meritul preponderent al liberal-democraților, care au avut o aspirație colectivă asumată asupra viitorului european al Republicii Moldova. Aceștia afirmă că doar PLDM are capacitatea de a readuce Moldova la masa de cooperare în baza unui parteneriat transparent și constructiv cu Uniunea Europeană. Simpatizanții partidului trebuie să recapete legătura spirituală cu formațiunea politică, condusă astăzi de Tudor Deliu, o persoană cu reputație ireproșabilă și cu viziuni foarte clare asupra evoluției de mai departe a Moldovei, a dezvoltării multidimensionale pentru îmbunătățirea calității clasei politice și pentru edificarea unei societăți moderne în spiritul valorilor fundamentale europene.

Vicepreședintele OT Căușeni, Tamara Ambroci-Ivanov: „Chiar și în situația presiunilor din partea PDM, dosarele inventate peste noapte, amenințări la adresa membrilor familiilor aleșilor locali, majoritatea primarilor PLDM, a consilierilor locali și raionali și-au păstrat verticalitatea, dând un exemplu bun urmașilor noștri. Sunt mândră că fac parte din echipa PLDM Căușeni, rămasă neînfrântă și luptătoare. Este unica organizație teritorială cu peste 400 de membri de partid, o forță prin care PLDM va renaște.”

Președintele OT Căușeni, Anatolie Donțu: „Marea familie a liberal-democraților din raionul Căușeni este o structură cu potențial enorm și o echipă de oameni foarte talentați și deopotrivă vrednici, cărora le pasă de viitorul țării și de perspectivele urmașilor neamului. Faptul că suntem cea mai numeroasă formațiune teritorială a partidului ne încurajează să devenim mult mai puternici, mai vizibili, mai aproape de oameni, iar redobândirea încrederii cetățenilor reprezintă obiectivul fundamental al manifestării noastre cu caracter participativ în actul de administrare a treburilor publice. Îndemn oamenii să se implice activ, inclusiv prin afilierea echipei PLDM, pentru că acest partid a fost mereu consecvent pe scena politică din Republica Moldova și întotdeauna și-a dorit foarte sincer și fără ezitări, realizarea dezideratului primordial de integrare europeană și de evoluție naturală, alături de civilizația caracteristică Europei occidentale.”