fbpx

Membrii PLDM - instruiți cum să devină primari mai buni

Astăzi, 18 mai, a demarat „Școala Candidaților” pentru pretendenții la funcția de primar a Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). La evenimentul care se desfășoară în or. Chișinău participă 30 de liberal-democrați care intenționează să participe la alegerile locale.

Astfel, pe parcursul a două zile, participanții vor învăța cum să vorbească în fața unui public, cum să scrie un discurs politic, cum să se promoveze pe rețelele de socializare și cum să organizeze dezbateri politice, etc

Prezent la inaugurarea seminarului, președintele PLDM, Tudor Deliu a mulțumit reprezentanților Institutului Republican Internaţional pentru receptivitatea și implicarea în instruirea candidaților liberal-democrați pentru alegerile locale.

”Dragi liberal-democrați, vă îndemn să adunați cât mai multe cunoștințe, iar ulterior să le implementați în practică. Fiecare om cât trăiește, trebuie să învețe. Mă bucur că avem în sală primari care se află la al doilea sau chiar al treilea mandat de primar. Sunt sigur că veți căpăta cunoștințe noi pentru ca să convingeți alegătorii că anume Dvs sunteți cel mai potrivit pentru a fi în fruntea localității. Și PLDM cu siguranță va avea cei mai buni candidați la funcția de ales local. În PLDM au rămas oameni cu verticalitate, oameni care doresc să modernizeze satele în care trăiesc”, a spus Tudor  Deliu.

”Aleșii locali sunt cei care cunosc problemele comunităților și depun toate eforturile pentru a le rezolva, deseori făcând abstracție de factorul politic național sau chiar fiind lipsiți de suportul administrației centrale. Iată de ce de calitatea candidaților depinde și viitorul comunităților în care locuim. În acest sens, orice instruire a potențialilor aleși locali este extrem de necesară și în perspectivă se va reflecta direct asupra calității vieții cetățenilor”, a spus unul din participanții la seminar, Alexandru Bujoreanu.

Menționăm că seminarul este organizat de Institutului Republican Internaţional și se va desfășura și pe parcursul zilei de mâine, 19 mai.