fbpx

TLDM a lansat programul „Școala viitorilor politicieni”

Tinerii Liberal Democrați din Moldova a lansat programul „Școala viitorilor politicieni”.

Programul este dedicat membrilor TLDM, dar și tinerilor care doresc să adere la organizația de tineret și are scopul de a pregăti viitorii politicieni pentru alegeri parlamentare și locale.

Programul instruirii va fi compus din trei sesiuni care vor avea ca tematici: ”Structura unui partid politic – istoricul și specificul PLDM; Comunicare și marketing politic; Managementul campaniilor electorale”. Instruirile se vor desfășura în cele trei regiuni ale țării (Nord, Centru și Sud).

La deschiderea primei sesiuni a programul „Școala viitorilor politicieni”, care a avut loc pe data de 2 februarie, la Sângerei, președintele TLDM, Anastasia Cojocari, a spus că această instruire își propune să inițieze tinerii în procesul politic din Republica Moldova.
„Prin acest program național dorim să familiarizăm tinerii cu activitatea unui partid politic, organizații de tineret, dar și să-i informăm despre cum decurge o campanie electorală. Ne propunem să pregătim tinerii politicieni pentru alegerile locale și suntem siguri că aceștia se vor regăsi în funcțiile de primar, consilieri raionali, locali, etc.”, a spus președinta TLDM, Anastasia Cojocari.

Vicepreședintele TLDM Bălți, Oleg Oboroc, a afirmat că este necesar ca tinerii din Republica Moldova să se implice în viața politică.

”Doar tinerii cu noi viziuni pot schimba viitorul acestei țări. Noi, tinerii Liberal Democrați considerăm că Republica Moldova are nevoie de o clasă politică nouă, iar pentru asta trebuie să învățăm, susținem, încurajăm, informăm și implicăm tinerii în viața social politică ”, a punctat vicepreședintele TLDM.

PLDM menționează că cea de-a doua ediție a „Școlii viitorilor politicieni” a TLDM se va desfășura în regiunea Sud, în orașul Leova și vor participa tineri din raioanele Hâncești, Cimișlia, Cahul, Basarabeasca, Cantemir și Leova.