fbpx

PLDM a înaintat 1766 de membri în birourile electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019. 

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a înaintat 1766 de membri, cu vot deliberativ, în birourile electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019.
Membrii liberal-democrați vor avea misiunea să asigure procesul de votare și să totalizeze rezultatele alegerilor în secțiile de votare. În același timp, vor supraveghea corectitudinea desfășurării scrutinului electoral și semnaliza eventuale încălcări comise în secția de votare.

Menționăm că potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, partidele parlamentare au dreptul să desemneze câte un membru în fiecare birou electoral a secțiilor de votare.

Alegerile parlamentare din 24 februarie trebuie să se desfășoare transparent, liber și corect, iar cetățenii să își manifeste votul în mod democratic pentru formațiunea politică sau persoana care îi reprezintă interesele.

PLDM face apel către organizațiile internaționale să monitorizeze scrutinul electoral și să atenționeze guvernarea să respecte drepturile fundamentale ale omului.