fbpx

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu a avut o întrevedere cu conducerea Misiunii ”Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor” (ENEMO)

Astăzi, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu a avut o întrevedere cu conducerea Misiunii ”Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor” (ENEMO), Dritan Taulla și Bosko Nenezic.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.
Președintele Misiunii, Dritan Taulla, a spus că ENEMO a dislocat o Misiune Internațională de Observare a Alegerilor pentru a monitoriza alegerile parlamentare din 24 februarie.

La rândul său, liderul PLDM, Tudor Deliu a solicitat ca reprezentanții Misiunii să monitorizeze atent alegerile parlamentare și să scoată în evidență abaterile de la legislația electorală.
”Chiar dacă nu a demarat perioada agitației electorale, observăm că unele formațiuni politice deja le cântă cetățenilor. Vreau să cred că cetățenii se vor deștepta și nu vor dansa sub cântecele guvernării”, a spus liderul liberal-democrat.

Menționăm că ENEMO urmărește să promoveze implicarea organizațiilor societății civile în societățile cu democrații în tranziție, în scopul îmbunătățirii proceselor electorale, asigurarea unei transparențe sporite a guvernelor și a responsabilității lor față de cetățeni, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Serviciul de presă a PLDM