fbpx

Declarația PLDM cu privire la invalidarea alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

Partidul Liberal Democrat din Moldova se declară contrariat de decizia de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, exprimată de judecătoria centru a capitalei. PLDM atenționează opinia publică moldovenească și internațională că statul Republica Moldova se confruntă cu ce mai mare criză politică din scurta sa istorie de independență. Prin decizia de invalidare a alegerilor locale în municipiul Chișinău puterea politică, exprimată prin coaliția PDM, PSRM, PPEM, a distrus ultima iluzie despre funcționalitatea statului. Suntem în drept să recunoaștem că Republica Moldova a devenit captiva unor interese oculte, care are la bază subjugarea interesului public prin dominația unui cerc îngust de persoane.

Decizia de invalidare a mandatului noului primar ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, demonstrează adevărata miză a alegerilor parlamentare programate pentru toamna anului curent. Distrugerea sistematică și programată a instituțiilor statului, urmată de deturnarea votului cetățeanului în toate organele elective prin corupție, șantaj și utilizarea justiției, continuând cu modificarea sistemului electoral, fără a ține cont de riscuri, și, culminând cu invalidarea alegerilor în municipiul Chișinău, demonstrează că Partidul Democrat și aliații săi nu sunt dispuși să cedeze puterea, indiferent de rezultatul votului cetățenilor.
Procesul de uzurpare a puterii s-a încheiat prin ruperea “contractului social” dintre putere și cetățeni. Demența puterii și controlul total asupra statului a distrus ultima iluzie a cetățeanului, faptul că odată la 4 ani își poate exercita dreptul de suveran.
Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă ipocrizia sfidătoare a președintelui Republicii Moldova, în calitate de garant al suveranității poporului. Felicitările adresate poporului cu ocazia unei victorii la campionatul mondial al unei naționale străine nouă, în timp ce cetățeanului îi era refuzat un drept constituțional fundamental, dreptul de a alege, îl calificăm drept unul cinic, obraznic și lipsit de demnitate.

PLDM îndeamnă cetățenii să se opună prin toate mijloacele legale acaparării statului de către camarila mafiotă a PDM, PSRM și PPEM. Este justificat să ne cerem dreptul de a alege și a fi aleși.
Poporul este suveranul acestei țări și nimeni nu poate anula acest drept!