fbpx

Manifestul Partidului Liberal Democrat din Moldova

                                                                                                                                                                                                     
Manifestul PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că, în actualul context socio-politic și economic, niciun partid nu are dreptul moral să pretindă că reprezintă poporul Republicii Moldova. Clasa politică actuală și-a pierdut credibilitatea, ea nu este reprezentativă și nu poate fi reformată. Cei care, astăzi, fac politică în Republica Moldova trebuie schimbați cu oameni noi, destoinici și cumsecade.

PLDM consideră că cetățenii trebuie să-și recâștige dreptul de a se autoreprezenta în organele puterii locale și centrale și de a gestiona treburile statului. Consultarea poporului în promovarea deciziilor la nivel local și central este o necesitate obligatorie și necondiționată.

În acest scop, PLDM își va direcționa toate resursele umane, materiale și experiența pentru formarea și instruirea politică a cetățenilor care doresc să se implice în administrarea treburilor la nivel central și local.

PLDM va merge în alegeri cu liste deschise, formate în urma unor competiții transparente. Poziționarea finală în listele parlamentare sau locale va fi decisă de înșiși participanții la competiție, în baza performanțelor obținute. În aceste liste se vor regăsi doar oamenii care au demonstrat că merită să reprezinte interesele poporului.

PLDM oferă structurile și competențele sale pentru ca poporul însuși să se reprezinte în toate organele puterii. Facem apel către toți cetățenii, indiferent de apartenență sau viziuni politice, care vor să se implice activ în serviciul poporului, să utilizeze platforma oferită de PLDM și să contribuie la schimbarea modului de a face politică în Republica Moldova. Niciun partid politic nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Suveranitatea aparține poporului. Obiectivul nostru primordial este ca cetățenii Republicii Moldova să-și redobândească dreptul constituțional.

Puterea aparține poporului!