Regulamentul Curţii de Etică şi Arbitraj

Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova a aprobat la ședința din 15 octombrie 2016 Regulamentul Curții de Etică și Arbitraj (CEA) a formațiunii. Documentul stabilește atribuțiile, drepturile și obligațiile membrilor CEA, precum și modul de organizare și funcționare a acesteia.

Potrivit regulamentului, CEA activează în baza principiilor de independenţă, echidistanţă, imparţialitate, legalitate etc, iar hotărârile adoptate sunt publice și vor putea fi accesate pe pagina web a partidului.

Capitolul V al regulamentului – Integritatea - prevede criteriile în baza cărora se va stabili integritatea membrilor, dar şi a persoanelor promovate de PLDM în funcţii de demnitate publică. Includerea în procedura Curţii de Etică și Arbitraj a problemelor de integritate se va realiza de îndată ce va fi modificat Statutul PLDM, în sensul atribuirii acestei competenţe curţii.

Adresa electronică a Curții de Etică și Arbitraj a PLDM: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Regulamentul Curţii de Etică şi Arbitraj a PLDM