PLDM

Congresul de constituire a PLDM va fi transmis on-line

În premieră naţională

Congresul de constituire a PLDM va fi transmis on-line

Lucrările congresului de constituire a Partidului Liberal Democrat (PLDM), care vor avea loc sâmbătă, 8 decembrie, vor fi transmise on-line. Despre aceasta a informat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul grupului de iniţiativă, Vladimir Filat.

Filat a amintit că, în cele două luni de la lansarea iniţiativei de creare a PLDM, au fost organizate 35 de conferinţe de constituire a organizaţiilor teritoriale ale noii formaţiunii. „Astfel, la moment au depus cerere de aderare la partid 15.472 de membri, din toate raioanele ţării”, a mai spus Filat. Cele mai mari organizaţii constituite sunt cele din Ialoveni, Criuleni şi Nisporeni cu peste 800 de membri în fiecare raion.

Totodată, Mihai Godea şi Alexandru Tănase au amintit principalele obiective şi puncte din viitorul program al PLDM, printre acestea numărându-se renaşterea R. Moldova, din toate punctele de vedere, înlocuirea actualului sistem electoral cu unul mixt, unificarea ţării, care e considerată o datorie morală şi, nu în ultimul rând, integrarea în spaţiul euroatlantic. În ceea ce priveşte aderarea la NATO, Filat a declarat că decizia finală va aparţine congresului. De asemenea, liderii liberal-democraţi consideră că trebuie adoptată o lege specială, care să prevadă tragerea la răspundere a persoanelor care, în perioada 2001-2007, deţinând funcţii publice, au comis ilegalităţi. „Au fost comise abuzuri şi până în 2001, dar nu sunt comparabile cu cele care s-au produs în ultimii şase ani”, a subliniat Tănase, menţionând, în acest sens, câteva „premiere” - folosirea Codului Penal împotriva opoziţiei şi a CCCEC - pentru a intimida oponenţii politici şi de afaceri.

Ion Surdu, www.timpul.md