PLDM înregistrează un trend pozitiv

PLDMRezultatele ultimului sondaj de opinie, făcut public la 6 noiembrie curent, arată că 98 la sută dintre moldoveni sunt dispuşi să ia în considerare o ofertă electorală din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Este cea mă bună clasare a unui partid din Republica Moldova într-un top al neîncrederii. Rating-ul PLDM s-a dublat în ultima jumătate de an, fapt ce demonstrează un trend pozitiv.
Sondajul mai scoate în evidență faptul că 60 la sută din populaţia ţării ar prefera, în cazul alegerilor parlamentare viitoare, un candidat pentru circumscripţii reprezentat de un partid politic.


Aproape 9 din 10 cetăţeni sunt nemulțumiți de felul în care merg lucrurile în Republica Moldova. Totodată, 69 la sută din numărul respondenţilor considera că democraţia este cea mai bună formă de guvernare şi califică drept inacceptabile tentativele de driblare a legilor. Din aceste considerente, 67 la sută din populaţie este de părere că Republica Moldova are nevoie de o nouă Constituţie.

Sondajul mai atestă un anti-rating de 75 şi 78 la sută pentru Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova. Alte 69 la sută dintre respondenţi sunt de părere că un guvern, care nu răspunde intereselor cetăţenilor, trebuie înlăturat de la putere, 55 la sută sunt gata să protesteze în stradă împotriva guvernării, în timp ce 44 la sută ar prefera o altă metodă.

Studiul a fost realizat la solicitarea ziarului TIMPUL de către compania sociologică Fondul Opiniei Publice „ FOP ". Colectarea datelor s-a efectuat în perioada 7 - 29 octombrie 2017, pe un eşantion de 4517 persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova (cu excepţia regiunii transnistrene), eroarea maximă de eşantionare fiind de ± 1,5%.