PLDM nu va susține moțiunea comuniștilor

PLDMInițiativa fracțiunii comuniștilor de a aduna semnături de la deputați pentru a înainta o moțiune simplă împotriva judecătorilor Curții Constituționale contravine tuturor normelor legale și nu va fi susținută de către deputații PLDM. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare liberal-democrate, Tudor Deliu.

„PCRM a venit cu această inițiativă într-un moment de supărare. În primul rând, trebuie să clarificăm unele lucruri. Moțiunea simplă este expunerea poziției Parlamentului asupra unor poziții interne sau externe. Ceea ce ține de moțiunea simplă asupra activității Curții Constituționale este o încălcare a prevederilor constituționale. CC nu e organul care elaborează politici în domeniu și Parlamentul nu poate să înainteze moțiuni simple împotriva CC", a declarat Tudor Deliu.

Deputatul PLDM a ținut să precizeze că, pentru a putea fi înaintat, acest proiect trebuie să fie semnat de cel puțin 15 deputați.

„Dacă vor fi susținuți de fracțiunea PSRM, ar putea ajunge în procedură parlamentară. Apoi Biroul Permanent va decide dacă este sau nu acceptată. Eu sunt membru a biroului și chiar dacă am unele păreri cu privire la activitatea CC, eu nu voi vota pentru că nu pot să-mi permit să încalc Constituția", a adăugat Tudor Deliu.