Marcel Snegur a reprezentat aleşii locali ai PLDM la Forumul APL Iaşi

PLDM Preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM, Marcel Snegur, a fost invitatul Forumului Administrației Publice Locale, organizat de Partidul Național Liberal din România, filiala Iași, cu susținerea Partidului Popular European.

În mesajul adresat participanţilor la forum, Marcel Snegur şi-a exprimat convingerea fermă că localităţile din Republica Moldova şi România vor avea doar de câştigat în urma intensificării dialogului şi a cooperării.

„Reprezint aici aleşii locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Mesajul meu către Dumneavoastră este să continuăm colaborarea dintre localităţile noastre, să avem cât mai multe înfrăţiri şi, în consecinţă, să creştem bunăstarea în satele de pe ambele maluri ale Prutului", a menţionat Marcel Snegur.

Forumul Administrației Publice Locale și-a propus să identifice prioritățile investiționale pentru județele din regiunea Moldovei, dar şi pârghiile legale prin care aceste proiecte să fie incluse atât în programele de investiții guvernamentale, cât și în legea bugetului de stat al României.

Forumul Forumul Administraţiei Publice Locale s-a încheiat cu adoptarea rezoluţiei „Moldova contează", care urmează să fie integrată în strategia naţională a PNL pentru anul 2018.
„Până când România va cunoaşte o descentralizare autentică, este nevoie de colaborarea tuturor actorilor politici din Moldova pentru a repune regiunea pe harta administrativă a ţării şi astfel să recuperăm decalajele evidente faţă de restul regiunilor. Sunt obiective care trebuie să depăşească statutul de «moştenire», căci nu sunt ale unui politician anume, nu sunt ale unui partid, ci sunt ale comunităţii în ansamblul său", se arată în rezoluţi semnată de toţi participanţii la forum.

Amintim că, în luna iulie, o delegaţie a PNL România, condusă de vicepreședintele formaţiunii, Ioan Balan, a participat la Forumul Aleşilor Locali ai PLDM. În cadrul forumului, Ioan Balan a specificat că PNL își dorește o colaborare mai strânsă, efectivă cu PLDM, care să se materializeze în rezultate palpabile în folosul cetățenilor și a comunităților.