Viorel Cibotaru: Avem un sistem de justiție putred

PLDMȚara a intrat într-o zonă neagră, suntem puși pe lista celor care nu-și îndeplinesc angajamentele și nu întrunesc criteriile de normalitate. Declarația a fost făcută de președintele PLDM, Viorel Cibotaru, în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi", de la TVR Moldova.

Liderul PLDM a menționat că Republica Moldova înregistrează regrese în toate domeniile. Cazul "Pădurea Domnească 2" este o reflecție de evaluare a întregii guvernări, a menționat Viorel Cibotaru, făcând referire la moartea tânărului aflat în custodia statului.

"Comportamentul guvernării în acest caz a demonstrat că sistemul este unul inchis, capsulat. Prima reacție a fost de a mușamaliza nelegiuirea din interior, a doua – de a redirecționa responsabilitatea, astfel ca să nu se răsfrângă asupra guvernării și al treilea pas - s-au căutat țapi ispășitori. Acest comportament demonstrează că avem un sistem de justiție absolut putred", a specificat liderul PLDM.

Viorel Cibotaru a mai subliniat că actuala guvernare, inclusiv președintele Dodon, demonstrează zi de zi că nu are nici viziuni și nici un proiect de țară. Această situație poate fi schimbată, doar dacă oamenii vor înțelege că trebuie să-și întoarcă dreptul de a gestiona treburile statului.