Alexandru Bujoreanu este noul vicepreședinte al PLDM

PLDMLa 27 mai, la Chișinău s-a desfășurat ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe chestiuni organizatorice, cum ar fi: revizuirea componenței CPN, alegerea noilor membri ai Biroului Permanent Central, a vicepreședintelui și a secretarului general al partidului. La fel, au fost puse în discuție probleme privind organizarea și funcționarea PLDM, situația în organizațiile teritoriale, activitatea deputaților liberal-democrați, dar și aspecte privind contextul social-politic din Republica Moldova.

 

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a prezentat un raport privind situația actuală și strategia formațiunii pentru consolidarea structurilor de partid. Cibotaru a opinat că, într-un context foarte nociv pentru societate, cu alunecări tot mai evidente spre autoritarism, cu tentative metodice de distrugere a spectrului politic, PLDM a reușit să reziste și să-și păstreze o mare parte din capitalul uman valoros.

La rândul său, vicepreședintele partidului, Vadim Pistrinciuc, a menționat că, optând să rămână în opoziție față de actuala guvernare, PLDM a făcut o alegere umană, de civilizație și de bun simț, or ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este degradarea oricăror instutute democratice și creșterea sentimentului de frică și neîncredere, pe care se ține o dictatură.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a prezentat o radiografie a activității deputaților, a pozițiilor luate și a ințiativelor legislative în curs de elaborare. Deliu a subliniat că fracțiunea va continua să taxeze de la tribuna Parlamentului derapajele guvernării, astfel încât oamenii să înțeleagă adevărata față a celor de la putere.

În dezbateri au luat cuvântul mai mulți membri ai CPN, reprezentanți ai organizațiilor teritoriale, care au venit cu propuneri concrete privind activitatea PLDM.

În cadrul ședinței au fost cooptați noi membri ai Biroului Permanent Central și ai Consiliului Politic Național. În funcția de secretar general al PLDM a fost ales Alexandru Fetescu, iar președintele OT Leova, Alexandru Bujoreanu, a fost votat în calitate de vicepreședinte al PLDM.

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

 

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM

PLDM