Vadim Pistrinciuc: Dodon joacă rolul dat de PD de a speria geopolitic partenerii europeni

PLDMPreședintele Igor Dodon joacă rolul dat de Partidul Democrat (PD) de a speria geopolitic partenerii europeni, spune vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, în contextul declarațiilor făcute de șeful statului cu privire la pericolul ca UE să amâne finanțarea în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Pistrinciuc spune că Dodon face, din nou, jocul politic al democraților, iar declarația acestuia face parte din scenariul șantajului geopolitic, pe care se bazează guvernarea. Mai mult, vicepreședintele PLDM a ținut să menționeze că UE nu dorește să sancționeze cetățenii Republicii Moldova prin amânare finanțelor, ci transmite un mesaj clar către PD, partidul care guvernează țară, și liderul acestuia, Vladimir Plahotniuc, de a nu atenta la normele democratice.

Declarația lui Dodon face parte din scenariul șantajului geopolitic. Și cei care fac lobby la Bruxelles pentru PD vor spune același lucru. Mesajul acestora este greșit. Nimeni nu dorește ca cetățenii să sufere. Prin amânarea finanțării se transmite un mesaj clar către PD și liderul acestui partid, Vladimir Plahotniuc, să se oprească și să nu fenteze regulile democratice", a transmis Pistrinciuc.

Liberal-democrat a adăugat că partenerii europeni ai Republicii Moldova sunt mirați de felul în care PD și PSRM au reușit în 30 de minute să găsească „compromis" pentru a modifica o lege atât de importantă cum este cea a sistemului electoral și nu găsesc timp pentru a discuta cu partenerii îngrijorați de ultimele evenimente din Republica Moldova.
„Fără un consens național nu putem stopa acțiunile lor. Până și partenerii europeni nu înțeleg cum în 30 de minute cele 2 partide au reușit să discute despre modificarea unei lege extrem de importante și nu găsesc timp și nici înțelepciune pentru a discuta cu partidele din afara țării, îngrijorate de ceea ce se întâmplă în țara noastă", a mai spus Pistrinciuc.
În context, acesta a precizat că Republica Moldova a primit „un cartonaș roșu pentru ca guvernarea să revină la legile democratice și să nu fenteze democrația".

http://independent.md/vadim-pistrinciuc-ue-nu-vrea-sa-stopeze-finantarea-tarii-dodon-joaca-rolul-dat-de-pd-de-a-speria-geopolitic-partenerii-europeni