Liderul PLDM a dialogat cu Daniel Ioniță

PLDMLiderul PLDM, Viorel Cibotaru, a avut o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Chișinău, Daniel Ioniță.
Dialogul s-a axat pe situația social-politică din Republica Moldova și poziția PLDM față de inițiativa de schimbare a sistemului electoral, propusă de actuala guvernare.

Viorel Cibotaru a opinat că trecerea la sistemul uninominal sau mixt nu va rezolva problema lipsei de încredere a populației în clasa politică și nu va cotribui la reformarea acesteia, ci din contra – va fortifica fenomenul corupției politice. Președintele PLDM a adus în context și exemplul României, unde sistemul uninominal a fost un eșec total și, după două legislaturi, s-a renunțat la el.

Potrivit lui Viorel Cibotaru, Republica Moldova are nevoie de îmbunătățirea procesului electoral, de transparentizarea campaniilor electorale și a finanțării partidelor, dar nu de schimbarea sistemului de vot. Această initiativă vine din dorința actualei guvernări de a se menține la putere, a menționat liderul PLDM.

Viorel Cibotaru a mai discutat cu Daniel Ioniță despre acțiunile comune ale partidelor pro-europene de opoziție în vederea combaterii intenției PDM de a schimba sistemul electoral, dar și de a opri alunecarea țării în autotarism.

Diplomatul român a manifestat interes pentru procesul reformei interne de partid în PLDM și a fost informat despre acțiunile în acest sens ale conducerii formațiunii politice.