Viorel Cibotaru: Împreună suntem mai puternici și de neînvins

PLDMPreședintele PLDM, Viorel Cibotaru, a exprimat cuvinte de recunoștință Fundației Konrad Adenauer (KAS) pentru programul vast și variat al vizitei pe care a efectuat-o la Berlin împreună cu liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Nastase.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Viorel Cibotaru le-a mulțumit lui Martin Sieg, Andra Avram și Ana Severin de la KAS Moldova pentru organizarea exemplară a vizitei în Germania. La fel, Viorel Cibotaru a ținut să exprime mulțumiri liderilor PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Nastase, pentru conlucrarea eficientă în cadrul întâlnirilor avute la Berlin. Viorel Cibotaru s-a arătat convins că acestea vor contribui la cauza comună de salvare a Republicii Moldova de la dispariție de pe harta țărilor civilizate.
„Împreună suntem mai puternici și de neînvins", și-a încheiat mesajul său liderul PLDM.


Amintim că, în perioada 26-28 aprilie, la invitația Fundației Konrad Adenauer, la Berlin, s-a desfășurat programul de vizite cu participarea liderilor partidelor partenere moldovenești, Maia Sandu (PAS), Andrei Năstase (PPDA) și Viorel Cibotaru (PLDM). Programul a inclus un șir de întrevederi de nivel înalt cu reprezentanți ai Bundestagului, Ministerului de Externe, Cancelariei Federale și KAS. Discuțiile s-au axat pe subiecte importante pentru Republica Moldova, cum ar fi: evaluarea situației politice în context regional, stadiul democrației și a statului de drept, perspectivele și riscurile modificării sistemului electoral.

Astfel, cei trei lideri s-au întâlnit cu Hans-Gert Pöttering, președintele KAS, ex-președinte al Parlamentului European; Volker Kauder, lider al Grupului Parlamentar CDU/CSU în Bundestag; Gunther Krichbaum, președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului; Ulla Schmidt, vicepreședintă a Bundestagului; Manfred Grund, membru al Bundestagului; Joachim Bertele, director pe Politici Externe și Securitate în Cancelaria Federală, dar și cu alți oficiali germani.