PLDM participă la Congresul PPE

PLDMÎn perioada 29-30 martie 2017, în Malta se va desfășura Congresul Partidului Popular European. PLDM este reprezentat la înaltul for de președintele partidului Viorel Cibotaru, liderul fracțiunii parlamentare, Tudor Deliu, președintele Organizației Teritoriale Căușeni, Ion Ciontoloi, și exponentul tineretului liberal-democrat, Roman Cernelea. În calitatea sa de vicepreședinte al APCE, la lucrările congresului celei mai influente formațiuni politice din Europa participă Liliana Palihovici, vicepreședinte al PLDM, vicespeaker al Parlamentului Republicii Moldova.

Congresul PPE este dedicat viitorului Europei, direcției de evoluare a UE, problemelor de politică internă, externă și de securitate. Va fi discutat și subiectul Brexit-ului, fiind adoptată o poziție comună a PPE pe această temă.

La congresul din Malta au fost invitați circa 2. 000 de participanți din mai mult de 40 de țări.

La for vor fi prezenți președintele PPE, Joseph Daul, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, precum și mai mulți șefi de stat și de guvern, între care Klaus Iohannis (România), Angela Merkel (Germania), Viktor Orban (Ungaria).

Congresul PPE îi mai are în calitate de invitați pe fostul preşedinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate din Moldova, Maia Sandu, dar și președintele Platformei „Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase.

Partidul Liberal Democrat din Moldova este membru cu statut de observator al PPE din februarie 2011.