PaE oferă expertiză în educarea unei noi generații de politicieni

PLDMÎn perioada 2-4 martie, la Kiev, Ucraina se desfășoară forumul internațional „Eastern Partnership Leaders For Change" (Liderii pentru schimbare în Parteneriatul Estic), la care participă reprezentanți ai organizațiilor politice de tineret ale partidelor de centru-dreapta și ale societății civile din țările membre ale PaE: Moldova, Georgria și Ucraina.

Partidul Liberal Democrat este reprezentat de către Roman Cernelea, membru al organizației de tineret a formațiunii.

Forumul a fost deschis de către Gabriele Baumann, directorul KAS, Ucraina, care a subliniat că scopul acestei ediții este să ofere participanților expertiză privind Parteneriatul Estic, să contribuie la formarea unei noi generații de politicieni, tineri și implicați, orientați spre reforme și modernizare.

La inaugurarea forumului au fost prezenți Rostyslav Tomenchuk (Institutul ucrainean de politici international), Aleksandre Kipiani (consilier la Ambasada Georgiei în Ucraina), Vladimir Saranciuc (consilier la Ambasada Republicii Moldova în Ucraina).

Pe parcursul zilei de 3 martie, participanții forumului vor efectua o vizita de studiu în Rada Supremă a Ucrainei, unde vor purta discutii cu deputații din comisia pentru integrare europeană despre pașii întreprinși de Kiev în procesul de apropiere de UE.

De asemenea, pe parcursul a 2 zile, participanții la forum vor avea ateliere de lucru la tema dezvoltării colaborării în cadrul Parteneriatului Estic: perspectivele și rezultatele Republicii Moldova, Georgiei si Ucrainei.

Partenerii Forumului „Eastern Partnership Leaders For Change" sunt Konrad Adenauer Stiftung Ukraine, Ukrainean Institute for International politics și Eduardo Frei Foundation.

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_martie2017_kiev.03.03.1.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_martie2017_kiev.03.03.00.jpg