Gheorghe Raileanu – reales în fruntea AAL Cimișlia a PLDM

PLDM Asociația Aleșilor Locali (AAL) Cimișlia a PLDM l-a reales în funcția de președinte pe Gheorghe Raileanu, primar de Cimislia, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova. În același timp, vicepreședinte al asociației a fost ales Oleg Sandu.

La Adunarea generală teritorială a AAL Cimislia a PLDM au participat 42 de aleși locali: primari, consilieri sătești, orășănești și raionali.

La for au fost prezenți președintele PLDM, Viorel Cibotaru, și președintele fracțiunii parlamentare liberal-democrate, Tudor Deliu, liderul Asociației Aleșilor Locali a PLDM, și Victor Niculița, președintele OT Basarabeasca a PLDM, primar de Abaclia.

Forul aleșilor locali a aprobat raportul de activitate al AAL Cimișlia în perioada iunie 2015- februarie 2017, prezentat de liderul acesteia, Gheorghe Răileanu. Ședința a durat mai mult de două ore și a avut un caracter interactiv, aleșii locali abordând numeroase probleme cu care se confruntă în activitatea lor curentă. Majoritatea celor prezenți au atras atenția asupra faptului că, în ultimii doi ani, practic nu au fost atrase investiții în localități, iar implementarea proiectelor deja aprobate este tărăgănată sau chiar sabotată.

Gheorghe Vacarciuc, primar de Javgur, a subliniat că în perioada guvernării PLDM, în localitatea pe care o conduce au fost făcute investiții de milioane în dezvoltarea infrastructurii, a obiectivelor de menire social-culturală și de învățământ. Pe când în ultimii doi ani nu s-a investit nimic. Aceeași situație se atestă și în alte localități din raion. Aleșii locali s-au plans de multiple presiuni și intimidări pe care actuala guvernare le exercită asupra lor, pentru a-i determina să părăsească partidul pe listele căruia au acces în funcție. În același timp, primarii și consilierii PLDM au subliniat că rămân fideli formațiunii și că sub nicio formă nu vor ceda șantajului sau altor metode neortodoxe de a-i impune să adere la un partid din axa guvernării.

Vorbitorii au abordat și alte subiecte vitale pentru aleșii locali, cum ar fi instruirea și ridicarea nivelului profesional. În acest sens au fost lansate și inițiative concrete. Astfel, s-a propus oranizarea anuală în luna septembrie a Școlii de vară pentru AAL a PLDM, la care actuali și viitori aleși locali să se perfecționeze în administrarea comunităților, scrierea și accesarea proiectelor întru dezvoltarea localităților, dar și îmbunătățirea abilităților de comunicare cu alegătorii.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a ținut să prezinte aleșilor locali o informație succintă despre activitatea deputaților în condițiile în care partidul s-a declarat în opoziție față de majoritatea hibridă. Deliu a accentuat că, deși majoritatea ignoră proiectele opoziției, vocea legislatorilor liberal-democrați se va face auzită, iar derapajele guvernării nepopulare vor fi dur taxate.

La rândul său, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a mulțumit aleșilor locali pentru verticalitate și rezistență și i-a asigurat că toate propunerile și observațiile lor vor fi luate în considerare, sistematizate și se vor regăsi în strategia de activitate a Asociației Aleșilor Locali a PLDM.

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_februarie2017_cimislia28febr17a1.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_februarie2017_cimislia28febr17a2.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_februarie2017_cimislia28febr17a3.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_februarie2017_cimislia28febr17a4.jpg