Tudor Deliu: „Planul legislativ anual de implementare a Acordului de Asociere este o acțiune de PR”

PLDM Fracțiunea parlamentară a PLDM nu a votat hotărârea privind aprobarea Planului legislativ anual pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru anul 2017. Acest document a fost catalogat de președintele fracțiunii, Tudor Deliu, drept o acțiune de PR a guvernării, în condițiile în care există deja asemenea planuri.

„Dublarea sau triplarea acestor planuri se face doar pentru PR. Fracţiunea PLDM propune ca acest proiect să fie amânat, astfel ca să se pronunţe şi celelalte comisii parlamentare. De ce este nevoie de un nou plan, dacă guvernul are un plan de acţiuni, majoritatea are o foaie de parcurs, iar acordul însuşi este un plan de acţiuni”, a spus Tudor Deliu.

Deputatul a ținut să precizeze că proiectul respectiv a fost propus pe agenda plenului într-un termen foarte scurt, iar comisiile parlamentare nu au reuşit să-l examineze. „Fracțiunea PLDM susține proiectele ce vin în implementarea Acordului de Asociere și aduc beneficii cetățenilor.

 

Am demonstrat acest lucru, cu atât mai mult cu cât noi am fost promotorii acestui acord. Însă, la părerea noastră, calitatea guvernării nu constă în numărul proiectelor adoptate, ci în calitatea vieții cetățenilor din Republica Moldova. Propunem să amânăm proiectul și să intrăm în esența lui. Nu ne siliți cu adoptarea unor lucruri care nu sunt definitivate pe deplin”, a adăugat Tudor Deliu.