Întrevedere PLDM – KAS

PLDMConducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova a avut o întrevedere cu directorul biroului Fundației Konrad Adenauer (KAS) pentru România și Republica Moldova, Martin Sieg, și coordonatorul de programe KAS, Andrei Avram.

Tema centrală a discuțiilor a vizat situația social-politică din țară și perspectivele de colaborare a partidelor de centru- dreapta pro-europene.

Reprezentanții PLDM au subliniat că în spatele declarațiilor triumfaliste ale guvernării se ascund, de fapt, abateri grave de la normele și valorile democratice ale statului de drept. Asistăm la restrângerea drepturilor și libertăților general umane. S-au întețit atacurile asupra presei libere, din nou sunt intimidați jurnaliștii, ca pe vremea guvernării comuniste, dreptul cetățenilor la informare este limitat, justiția este selectivă și la comandă.

În contextul de mai sus, devine clar că fără un front comun al forțelor politice cu adevărat pro-europene această situație va perpetua, existând riscul de deturnare a cursului de integrare în UE.

Interlocutorii au mai pus în discuție perspectivele de colaborare ale PLDM și KAS pentru promovarea valorilor europene în Moldova.

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_ianuarie2017_pldmkas2.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_ianuarie2017_pldmkas1.jpg