(video) Deliu: Într-un an de la învestire, Guvernul Filip a transformat Moldova într-un stat captiv cu o justiție selectivă

PLDMTransformarea Moldovei într-un stat captiv cu o justiție selectivă și monopolizarea tuturor domeniilor.

Sunt printre principalele realizări ale Guvernului Filip într-un an de la învestire. De această părere sunt deputații din fracțiunea PLDM, care condamnă activitatea Executivului.

Potrivit lui Tudor Deliu, la aniversare „Guvernul Filip dă semne de un handicap funcțional lamentabil".

„În cei 25 de ani de independență, în Republica Moldova nu s-a întâmplat niciodată ca un partid politic să acceadă în Parlament cu 19 mandate și să se pricopsească prin șantaj și corupție cu o majoritate de strânsură. Într-o perioadă de un an, un copil, de exemplu învață să meargă. Guvernul nostru la aniversare, dă semne de un handicap funcțional lamentabil", spune Tudor Deliu.

Potrivit lui Deliu, reformele anunțate de Guvern provoacă incertitudine totală cu privire la sustenabilitatea statului.

„Cu excepția prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a actelor conexe acestui proces, nu există o planificare strategică bazată pe termen lung, un proiect de țară, un proiect național de eradicare a sărăciei, sărăcie care răvășește zilnic cetățenii Republicii Moldova și formează un vid extrem de periculos....Ce face Guvernul, pentru a opri exodul intelectualității? Cu cine și ce fel de oameni vrea Guvernul să crească Moldova?", se întreabă Deliu.

Totuși, deputatul spune că Guvernul Filip a reușit să facă câte ceva.

„Guvernul a reușit să monopolizeze tot ce se mișcă în această țară, să creeze un stat captiv, o justiție selectivă...șirul ar putea fi continuat", a adăugat Deliu.

Totodată, Iurie Țap spune că Guvernul Filip duce o politică duplicitară.

„Guvernul Filip una spun și alta face. Prin angajarea răspunderii Guvernului, garanția de stat a fost convertită în datorie publică. Asta a însemnat majorarea datoriei de stat cu 37% până la 51 de miliarde de lei, cu rata dobânzii neargumentată economic, care înseamnă un plus de 11 miliarde la acea datorie pusă pe uerii cetățenilor", spune Iurie Țap.

Potrivit lui Țap, lupta cu corupția este mimată, iar partenerii europeni sunt mințiți.

„Combaterea corupției este o lozincă pentru partenerii de dezvoltare. Iar acest lucru este demonstrat de Legea privid liberalizarea capitalului și stimulării fiscale. Legea respectivă prevede legalizarea corupției în domeniul public. Este o punte pentru cei care au furat, să legalizeze aceste venituri. Lupta cu corupția devine doar o lozincă formală", adaugă Țap.

www.unimedia.md

Conferință de presă susținută de fracțiunea parlamentară a PLDM (VIDEO)

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_ianuarie2017_pldmconf1a2.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_ianuarie2017_pldmconf1a3.jpg