Viorel Cibotaru: Dodon și actuala guvernare aruncă țara spre o confruntare civilă cu consecințe imprevizibile

PLDMPreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, trage alarma asupra acțiunilor concertate ale șefului statului și guvernării hibrid, în frunte cu proaspătul lider al PD, care conduc țara într-o catastrofă de proporție.

Într-un comentariu pe Facebook, Viorel Cibotaru susține că, prin declarațiile sale de la Moscova, președintele ales nu face altceva decât să "paveze calea spre pierderea definitivă a independenței și suveranității statului". Publicăm mai jos mesajul lui Viorel Cibotaru.

"La 27 septembrie 1938, Neville Chamberlain, Prim-ministrul Marii Britanii de atunci, întorcându-se de la negocieri cu Hitler, a declarat poporului "...eu v-am adus pacea". A urmat cel de-al doilea război mondial.
Cu ce se întoarce, astăzi, de la Moscova Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova?

Este el conștient de faptul că, prin declarațiile și promisiunile sale, pavează calea spre pierderea definitivă a independenței și suveranității statului, poporului căruia a jurat cu mâina pe Constituție să-l servească cu credință, devotament și jertfire?

Unii politicieni au calificat pseudo-polemica dintre Dodon și Plahotniuc drept un "circ politic". Din păcate, nu este circ, este o tragedie!

Actuala guvernare hibrid, în frunte cu proaspătul lider al PD, aruncând țara dintr-o criză în alta, aducându-l la putere pe Dodon, ne conduce, de fapt, spre o catastrofă de proporție, spre o confruntare civilă cu consecințe imprevizibile.

Eu am trăit acest sentiment de război civil în 1989-1992, am văzut și am filmat în realitate cum tancurile rusești călcau cu șenilele lor ostașii moldoveni și trăgeau în direct asupra caselor de locuit din Tighina.

Același scenariu s-a repetat și în 2014-2015, cu anexarea Crimeii și războiul din Donbas. Dodon și patronii lui de la Moscova vor astăzi să termine ceea ce nu au putut face în 1992, vor să întoarcă timpul înapoi.

Iar majoritatea hibridă, în frunte cu PD, vrea să profite de această situație macabră, tot de ei provocată, pentru a supraviețui cumva", menționează Viorel Cibotaru în comentariul său.