Comunicat de presă

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile de limitare a libertăţii de exprimare și a dreptului cetățenilor la informare. Incercările de a reduce la tăcere postul de televiziune JurnalTV, care s-a manifestat prin poziție civică activă și antagonistă față de acțiunile guvernării, demonstrează că în statul nostru se dorește instaurarea unui regim totalitar, polițienesc.

PLDM consideră că asemenea derapaje antidemocratice urmăresc anihilarea oponenților politici ai actualei guvernări și instaurarea unui control total asupra pieței de media, în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Prin reprimarea pluralismului de opinii și strangularea oricăror manifestări de atitudine critică a presei, se dorește lipsirea cetățenilor de surse alternative de informare, or propaganda și manipularea sunt instrumentele cu care operează actuala guvernare.

Facem apel la misiunile diplomatice acreditate la Chișinău și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să intervină pentru a stopa derapajele grave de la valorile fundamentale într-o democrație - libertatea de exprimare și dreptul cetățenilor la informare.