Tudor Deliu: Actuala guvernare a pornit un genocid asupra propriului popor (discurs in plenul Parlamentului, 8 decembrie 2016)

PLDMStimați cetățeni,
Colegi deputați,
onorată asistență,

Nu vreau să critic și nici nu vreau să apăr pe nimeni. Vreau, doar, să adresez o întrebare: Cât, oare, noi ne vom autodistruge? Mă refer aici la distrugerea cetățenilor din acest stat:
• ați mărit impozitele și taxele;
• ați majorat prețurile la produse și tarifele la servicii;
• preconizați ca în viitorul apropiat să nu mai avem cetățeni care vor beneficia de pensii, odată cu majorarea vârstei de pensionare;
• alungați funcționari din sistem;
• creați monopoluri;
• hrăniți copiii cu produse alterate...

Șirul ar putea fi continuat la nesfârșit, un lucru e interesant...OAMENII REZISTĂ!

Stimați guvernanți, dar poate încercați să-i stropiți cu dust (DDT) sau diclofos să vedeți reacția!
Și acum despre acest caz șocant cu licitațiile trucate și produsele alterate. După ultimele discuții la acest subiect am înțeles că autoritățile responsabile pasează de la una la alta responsabilitatea, fără ca cineva să și-o asume.

Sincer, nu pot să înțeleg, de ce până acum au tăcut toți. CNA a declarat că avea informații despre licitațiile trucate încă 9 luni în urmă. Și...motivele că se prejudiciază ancheta, nu țin. Oare nu cumva în rezultatele inacțiunilor ați facilitat dezvoltarea infracțiunii?

Chiar și Primarul General la o ședință i-a avertizat. Le-a dat din deget că așa nu se poate.

Dar vedem că se poate, se poate când în spatele acestor fărădelegi stau interesele de grup, protecționismul și banul.

„Banul-ochiul dracului" care face să se uite de morală, omenie, responsabilitate, corectitudine.

Oare până unde vom ajunge? Cât va continua ....ca aici, în statul Republicii Moldova să înflorească corupția, fărădelegea, imoralitatea și cel mai interesant că cei suspuși nu o fac cu mâna lor.

Au găsit unii mai mărunți, mai șantajabili, mai devotați șefului. Niște țipălăi jalnici care de dimineața până seara vociferează așa un fel de chestii-trestii.

Cred că aici nu mai este mâna Moscovei, este acea mână lungă și păroasă care încearcă să se spele de zoile pe care au încercat să le arunce asupra altora, fără să vadă că nici cu leșie nu se pot spăla. Poate ar trebui roși cu piatra, dar mă tem că obrazul lor este prea gros că nici piatra nu-i va ajuta.

Mă bucur totuși că CNA a găsit vinovatul, un șef de direcție de la această instituție declară că, citez: „Până ce bucătăreasa nu a aruncat în cratiță produsul respectiv, el nu a ajuns pe masa copilului. Dacă bucătăreasa nu-l arunca, manifestând principialitate, el nu ajungea acolo" (citat închis).

Cum ar spune socialiștii „priehali"! Se adeverește prezicerea lui Vladimir Ilici Lenin că, cu țara poate conduce o bucătăreasă. Numai că ea coordonează meniul din bucătării nobile de prin Codri.

Dar care este aici rolul ANSA, instituție creată pentru a asigura securitatea alimentelor, agenție cu mii de angajați. De ce tac? Oare nu au nici o responsabilitate? Care este menirea ei? Ce siguranță apără?
Pot să vă asigur că vor găsi, pe lângă bucătărese și cei mai aprigi vinovați. Vor fi acuzați și poate condamnați câțiva, așa, pentru ochii lumii, pentru a bifa undeva că s-au luat măsuri și atât.

Problema însă nu este aici. Problema este în sistem și în managementul defectuos, începând de la nivelul guvernamental până la administrațiile locale și operatorii economici protejați tot de ei, dar, probabil care au încălcat regulile stabilite de coordonatori.

Onorată asistență!

Argumentele nu mai țin!

Actuala guvernare a pornit un genocid asupra propriului popor. Spun lucrul acesta nu pentru dividende politice, ci pentru ca cetățenii să înțeleagă că ceea ce se face, se face pentru a argumenta spusele domnului Filip, într-o replică la un politician din opoziție, citez: „ Acești oameni continuă să lupte împotriva propriilor cetățeni și că „Uniunea Europeană dorește mai tare decât unii de la noi să fie bine în Moldova".

Adevărat domnule Premier, continuați așa, dar nu uitați de legea dialecticii și că nimic nu e veșnic și fiecare va trebui să răspundă atât pentru acțiuni cât și pentru inacțiuni.

Sper și cred că va veni și pe acest petic de pământ dreptatea. Cu această speranță finalizez acest discurs!

Mulțumesc!