Opinia liderului PLDM după alegerile prezidențiale vizavi de candidatul comun

PLDMDecizia a trei partide de a elabora o platformă comună pentru susținerea unui candidat unic la alegerile Președintelui Republicii Moldova a fost una de succes. Despre aceasta a declarat pentru TRIBUNA, Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru.

„Pe eșicherul dreptei, a fost creată o majoritate conceptuală politică care a identificat candidatul comun și apoi l-a sprijinit masiv în alegeri. În viziunea mea, candidatul dreptei, în mod natural și firesc poate fi privit ca cel mai mare învingător al acestor alegeri, dacă nu de jure, atunci cel puțin de facto. Niciodată nu s-a întîmplat așa o mobilizare a dreptei și niciodată dreapta pro-europeană nu a primit atîtea voturi. Adevărata dreaptă", a precizat el.

Totodată, Cibotaru a amintit că, atît Maia Sandu, cît și Igor Dodon au fost în exclusivitate candidați de opoziție și au chemat la schimbarea acestei guvernări. „Noi, cele trei partide, am avut inclusiv și anumite draft-uri ale unor înțelegeri formale. Sunt ferm convins că aceste discuții trebuie să urmeze. De fapt, vorba nu e doar de cîștigarea alegerilor – situaţia e mult mai complexă. Dacă pînă acum am avut sarcina primordială de a dezoligarhiza regimul de guvernare în RM și de a scoate din captivitate instituțiile statului, acum deja apar niște pericole geopolitice, ca şi consecințe a unor inițiative a Președintelui nou ales", a explicat Cibotaru.

www.tribuna.md