(doc) Tudor Deliu, nemulțumit de răspunsul Ministerului de Externe și SIS, privind zvonul precum că „Moldova va primi 30 de mii refugiați sirieni"

PLDMPreședintele fracțiunii PLDM a solicitat ministerului de Externe și Serviciului de Informații și Securitate să vină cu o poziție clară în cazul zvonului precum că „Moldova va primi 30 de mii de refugiați sirieni, în cazul în care Maia Sandu câștiga scrutinul prezidențial".

La două săptămâni de la depunerea solicitării, deputatul a primit un răspuns „sec și lipsit de sens".

„Am întrebat Ministerul de Externe dacă cineva din țara noastră a declarat că Moldova va primi 30 de mii de refugiați sirieni. Am primit un răspuns abia la 13 zile de la adresarea solicitării. De fapt, ei nu au răspuns la întrebarea mea. Răspunsul lor este sec și lipsit de sens", a declarat Tudor Deliu pentru UNIMEDIA.

Tudor Deliu spune că a solicitat Serviciului de Informații și Securitate să elucideze sursa apariției acestui zvon, dar fără succes.

„Am impresia că instituția a tărăgănat în mod intenționat acest răspuns. Le-a trebuit 13 zile ca mai apoi să vină cu un răspuns sec. La fel, ca și în cazul Ministerului de Externe, nici nu mi s-a răspuns la întrebare", a adăugat Tudor Deliu.

UNIMEDIA amintește că, în timpul campaniei electorale, mai multe posturi TV au difuzat informația precum că Maia Sandu și-ar fi luat angajamentul în fața europenilor ca Moldova să primească 30 de mii de refugiați sirieni, în cazul în care câștigă scrutinul electoral.

www.unimedia.md

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_octombrie2016_doc22noi16a1.jpg

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_octombrie2016_doc22noi16a2.jpg