Liderul PLDM s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în RM

PLDMAstăzi, 5 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Masanobu Yoshii.

În cadrul întâlnirii, liderul PLDM a făcut o prezentare a situaţiei politice din Republica Moldova, a vorbit despre perspectiva alegerilor prezidențiale din 30 octombrie şi poziţia formaţiunii cu privire la identificarea unui candidat comun al partidelor de dreapta antioligarhice.

Viorel Cibotaru a spus că PLDM rămâne ferm pe poziția înaintării unui singur candidat, care să aibă cel mai mare suport popular.

„PLDM este determinat în continuare să sprijine partenerii de discuții pentru identificarea candidatului cu cele mai mari șanse la scrutin. Un candidat de dreapta care va fi garantul implementării reformelor, modernizării și înaintării R. Moldova pe calea integrării europene. Țara trebuie scoasă din captivitatea unei guvernări compromise. Acest regim antipopular trebuie demontat prin căi legale", a menţionat liderul PLDM.

Viorel Cibotaru a vorbit şi despre asumarea răspunderii guvernului pentru cele 7 legi din domeniul financiar-bancar. Liderul liberal-democrat a subliniat că decizia de a pune pe umerii cetăţenilor întoarcerea miliardului este una injustă și ilegală.

„Consider că există alte metode prin care această problemă putea fi soluţionată. De fapt, adoptarea acestor 7 legi este o continuare a furtului din sistemul bancar", a spus Cibotaru.

Ambasadorul Japoniei în RM s-a arătat interesat de procesul de reformare a PLDM. În acest sens, preşedintele PLDM a menţionat că formaţiunea politică a parcurs un proces intern de lustrație.

„Am curăţat rândurile PLDM, implementăm o nouă modalitate de promovare a cadrelor în partid, pe criterii de integritate și profesionalism. Reformarea PLDM a fost salutată de Partidul Popular European, al cărui membru cu statut de observator suntem și de la care avem tot sprijinul necesar în acest sens", a specificat Cibotaru.