Campanie de informare: Cu președintele ce facem?

PLDMTineretul Liberal Democrat din Moldova a lansat o campanie de informare în contextul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie. În cadrul acesteia, tinerii liberal democrați își propun să meargă prin țară și să discute cu cetățenii despre miza scrutinului și candidații la președinție, să promoveze mesaje în mediul online și offline, să organizeze alte evenimente cu participarea tinerilor, a experților și a formatorilor de opinie.

Principalele întrebări la care tinerii vor căuta răspuns sună în felul următor:
- Alegem un președinte pro-european sau unul pro-est?
- Un președinte afiliat regimului de la guvernare sau unul independent?
- Un președinte care a fost la putere și nu a schimbat nimic de zeci de ani, sau unul care poate face reforme chiar și în perioade scurte?
- Un președinte care este alături de popor, sau unul care este în loja puterii?

Totodată, TLDM a identificat profilul potențialului președinte.

"Noi credem că țara noastră are nevoie de un președinte care să fie capabil să se împotrivească ferm sistemului putred de la putere, să lupte împotriva instituțiilor captive și corupte, să acționeze întotdeauna în spirit democratic și să promoveze valorile europene: justiția, adevărul, integritatea, solidaritatea, egalitatea, libertatea și toleranța".

TLDM vine și cu un îndemn către tânăra generație: "Hai să demonstrăm că tinerilor le pasă de ceea ce se întâmplă la noi în țară. Hai să ne expunem și să dovedim că suntem suficient de puternici și de ambițioși pentru a promova un președinte care să ne reprezinte".

Pentru doritorii de a se alătura campaniei, la linkul http://bit.ly/cu-presedintele-ce-fa...; poate fi descărcat un formular de participare.