Deliu: PLDM nu va participa la ceremonia de marcare a 25 de ani de independență a RM. Pe 27 august, guvernarea a discreditat această sărbătoare

PLDMFracțiunea PLDM nu va participa la ceremonia de astăzi, organizată de Parlament cu ocazia marcării celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova.

Președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, spune că liberal-democrații vor boicota acest eveniment în semn de protest față de modul în care guvernarea a procedat cu cetățenii țării în data de 27 august.

„Moldul în care guvernarea a procedat cu cetățenii țării în data de 27 august, tinându-i după garduri, este josnic. „VIP-urile" au stat la tribuna și au urmărit ceremonia, dar cetățenii au stat după garduri. Prin aceste acțiuni, guvernarea a discreditat această sărbătoare. Fracțiunea PLDM nu participă la vipohorele guvernării, preferăm o horă a unirii cu toți cetățenii RM pentru a scoate acest stat din captivitate. Noi și în data de 27 august am participat doar la depunerile de flori...", a declarat Tudor Deliu pentru UNIMEDIA.

Un alt motiv care a stat la baza acestei decizii este și faptul că organizatorii nu le vor permite fracțiunilor să aibă câte-o luare de cuvânt în cadrul ceremoniei.

„Am solicitat să avem permisiunea ca fiecare fracțiune să aibă o luare de cuvânt, dar ni s-a refuzat. Pentru ce să mergem?....să aplaudăm doar?", a adăugat Tudor Deliu.

Tudor Deliu spune că, la ceremonia de astăzi, doar Liliana Palihovici va merge în calitate de vicepreședinte al Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul marchează astăzi 25 de ani de independență a Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii oficiale organizată la Palatul Republicii.

www.unimedia.md