Liderul PLDM s-a întâlnit cu Ambasadoarea Suediei

PLDMPreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în țara noastră, Signe Burgstaller.

Subiectele discutate în cadrul întrevederii au ținut de evoluțiile pe scena politică de la Chișinău, apropiatele alegeri prezidențiale, rolul PLDM în coalizarea forțelor de dreapta ale eșichierului politic și susținerea unui candidat comun la scrutinul din 30 octombrie.

Viorel Cibotaru a făcut o prezentare exhaustivă a ultimelor evoluții politice, subliniind faptul că situația devine din ce în ce mai dramatică. Guvernarea de tip hibrid nu are suport popular și nu este expresia votului acordat de cetățeni, or a fost constituită prin șantaj, presiune, corupere și alte metode mai puțin ortodoxe. Moldova alunecă spre un regim autoritar, toate pârghiile puterii, instituțiile de forță, de control și reglementare, inclusiv mass-media sunt concentrate în mâinile unui singur partid, ba chiar a unui singur om care, într-un mod absolut ilegitim, a acaparat statul.

Liderul PLDM a subliniat că scrutinul prezidențial poate fi un început al schimbării acestei situații și revenirea R.Moldova la normalitate. Deși, din start, nu se poate vorbi despre alegeri libere, cel puțin putem monitoriza ca acestea să fie corecte, a menționat Viorel Cibotaru.

La rândul său, diplomatul suedez a opinat că urmărește atent situația social-politică din țară și speră că scrutinul prezidențial se va desfășura în condiții democratice.